“Neen, laten we daar duidelijk over zijn: airco is niet duurzaam“, zegt Michel De Paepe, professor thermodynamica aan de UGent en voorzitter van Pixii, het kennisplat­-form voor energieneutraal bouwen.

“Maar airco¬installaties kunnen vandaag evengoed met duurzame technologie werken, hoorden we de airco¬industrie verkondigen. ‘Dan wordt de werkelijkheid toch een beetje verdraaid. Een airco¬machine¬ is een lucht¬lucht warmtepomp’, legt Verbeeck uit, en we weten dat die niet bepaald zuinig zijn.” (Bron: https://pixii.be)

Lees hier het volledige artikel uit de Standaard.

Wij volgen en steunen deze stelling van professor Michel De Paepe volledig, maar willen beklemtonen dat duurzame koeling wel degelijk mogelijk is. Geothermische aardwarmtewisselaars bieden een onevenaarbare energie-efficiënte mogelijkheid tot extra koeling in de zomerperioden. Dus wanneer U investeert in een zuinige  geothermische warmtepomp, dan beschikt u meteen over de mogelijkheid tot koelen. Ik nodig graag iedereen uit mijn woning te bezoeken in zomerdagen van 30°C tot 35°C wanneer mijn gezin kan genieten van een binnenshuis comfort van 23°C.